Hatay’da 101 milyon liraya yapılan hastane neden kullanılamıyor?
TOKİ’nin yaptığı, 2016 yılında hizmete giren Hatay Devlet Hastanesi büyük hasar gördüğü için hizmet veremiyor. Kentteki diğer hastaneler de hasar gördüğü için sağlık hizmetleri güçlükle yürütülüyor.
Hatay’da 2010 yılında temeli atılan, 2016 yılının Aralık ayında hizmete giren TOKİ’nin yaptığı şehir hastanesi başta olmak üzere ildeki hastanelerde sağlık hizmeti verilemiyor. İçinde 124 yoğun bakım ünitesi, 24 ameliyathanesi bulunan ve günde 9 bin poliklinik hastasına hizmet verilecek şekilde, 101 milyon liraya mal edilerek inşa edildiği açıklanan Hatay Devlet Hastanesi (Halk arasında Şehir Hastanesi olarak da biliniyor) büyük hasar gördüğü için sağlık hizmetleri bahçesinde kurulan çadırlarda veriliyor.
“ÇADIRDA İLK MÜDAHALE YAPILIP SEVK EDİLİYOR”
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kriz Masası adına Hatay’da sağlık hizmetlerini inceleyen TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Ökten, “Hatay Şehir Hastanesi, kamu özel sektör işbirliği ile yapılmamıştı, bakanlık yaptırmıştı. İçeride büyük hasar olduğu ve içeriye girilemediği için kapatılmış durumda, şu an kullanılamıyor. Bahçesine kurulan çadırlarda hizmet veriliyor. Çadırlarda ilk müdahale yapılıp hastalar sevk ediliyor. Çadırlarda ve yerlerde battaniye ve ceset torbalarına konulmuş cenazeler var” dedi.
DİĞER HASTANELERDE DE DURUM İÇ AÇICI DEĞİL
TTB İkinci Başkanı Ökten, ildeki diğer hastanelerle ilgili de şu bilgileri verdi; “Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinin Hastanesi’nde de sadece acilde hizmet verilebiliyor. Hatay’da Defne ve Akademi Hastaneleri yıkıldı. İskenderun’da Devlet Hastanesi tamamen yıkıldı kullanılamıyor. Yeni hastanede de sadece acilde hizmet verilebiliyor.”